VOEDSEL VOOR ONDERWEG

Maandelijks komen we met alle geïnteresseerden bij elkaar om gemeenschap te vormen. Na de ontmoeting bij de koffie/thee is er een uurtje (geloofs)vorming via een lezing of getuigenis.
Ondertussen is er opvang voor de allerkleinsten? Godly Play voor kinderen tussen 5 en 11 jaar EN Jongerengroep voor jongeren tussen 12 en 17 jaar. Een uurtje gesprek, ontmoeting en creatieve verwerking.​
Vervolgens vieren we samen eucharistie. Met een aperitiefje en (voor wie wil) het middagmaal sluiten we de ontmoeting af. Met dit samenzijn hopen we ‘voedsel’, vriendschap en bemoediging te vinden voor ons leven als christen.
​Het is ook mogelijk om al de dag ervoor aan te komen en er in de stilte van de Oude Abdij een bezinningsweekend van te maken. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. U vindt hierover meer info onder ‘individueel verblijf’

PRAKTISCH
Verloop:
10.15 u: onthaal met koffie
10.30 u: lezing of getuigenis / kleuteropvang / Godly Play / geloofsgesprek​
11.30 u: eucharistieviering
12.30 u: aperitief en middagmaal

Kosten:
Lezing € 5
Opvang, Godly Play en jongerengroep € 1

Middagmaal € 15 (t.e.m. 14 jaar € 9)

Info en inschrijven:
Vooraf inschrijven is niet nodig. Bij aankomst kan u intekenen voor het middagmaal.
Info via 0032 (0)9 226 52 26 of via e-mail activiteiten@oudeabdij.be

Zondag 6 mei 2018
p. Wauthier de Mahieu – ‘Antropologisch testament’ – Als jezuïet en antropoloog maakt pater Wauthier een synthese van zijn denken vanuit zijn levenservaring.
Klik voor een mooi getuigenis van Wauthier hier door naar de pagina van Kerknet.
Zondag 3 juni 2018
mevr. Hilde Van Linden
Zondag 1 juli 2018
p. Jos Moons – 
Zo gewoon als geestelijke begeleiding is in het leven van paters en religieuze zusters, zo ongewoon is het in het leven van de meeste andere christenen. Wat doe je eigenlijk als geestelijk begeleider? Geestelijke of spirituele begeleiding gaat niet over het oplossen van problemen, maar over het ervaren en genieten van God. Dat stelt ons allen een vraag, ook als we geen geestelijke begeleiding ontvangen. Want welke plaats heeft de Godservaring in mijn geloven, samenleven, gesprekken? Kan ik Ignatius (en andere mystici) nazeggen: “Ik heb God zelf ervaren”?
Even kennismaken met Jos Moons? Klik hier voor een filmpje op youtube.com
Zondag 5 augustus 2018
​p. André Cnockaert – Hedendaagse ongeloof – Hoe om te gaan met intellectuele verwerpingen van het geloof?
TIJDSTIP: Zondag 6 mei 2018
LOCATIE: Oude Abdij
INKOM: LEZING € 5? MIDDAGMAAL € 15
INFO: activiteiten@oudeabdij.be
ORGANISATOR: Oude Abdij Drongen