APLOMB – zorgzaam omgaan met je rug

Rugpijn treft meer dan de helft van de Vlamingen. 90% van alle rugklachten en -problemen is te wijten aan verkeerde houdingsgewoonten. We hebben er alle baat bij om een natuurlijke houding terug te winnen. Ook als er als slijtage is, heeft je rug baat bij preventie en gezonde gewoonten.

 

Center OLM staat in voor het behoud van kennis over lichaam en gezondheid uit oude culturen. In alle oude culturen – ook de onze –  was men “Aplomb”. “Aplomb”  is het punt waar je lichaam geen druk ervaart, waar je in harmonie beweegt met de zwaartekracht en de rug ontlast wordt. Door het kwijtraken dit natuurlijk gebruik van het lichaam, nemen de rugproblemen zienderogen toe.

 

We nemen je mee op een ontdekkingsreis doorheen tijd en ruimte en doorheen onze eigen dagdagelijkse gewoonten : hoe we staan, zitten, buigen, liggen en stappen bepaalt namelijk of we onze rug geweld aandoen of niet. We leren “aplomb” in het dagelijks leven te integreren. Iedereen wordt individueel begeleid in het zoeken naar evenwicht en ontspanning voor zijn of haar rug.

 

Data : 1e trim 22okt, 12nov, 26nov en 17dec       10.30-12u

2e trim 14jan, 4feb, 18feb, 18maart            10.30-12u

3e trim 15apr, 13mei, 3juni, 24juni               10.30-12u

Plaats : Drongen, St.-Gerolfstraat 48 –  Prijs : 72 euro per trimester of 180euro voor het ganse jaar

Inschrijven en betaling : vóór 14 okt op  IBAN BE70 3770   2624 7025. Stuur ons een mailtje als je wenst deel te nemen of op de hoogte wilt gehouden worden.

In Drongen zullen af en toe ook lessen yuanqigong en taijiquan worden ingericht, eveneens met klemtoon op gezond ruggebruik. Beide disciplines zijn oorspronkelijke taoïstisch alchemistische praktijken en zijn een uitstekende, zachtaardige manier om je gezondheid te onderhouden en te versterken. Ook medische zelfmassage en taoïstische ademtraining komen hierin aan bod. We belichten eveneens de authentieke context en de medische, culturele en filosofische achtergronden van deze wonderlijke trainingen. Wie op de hoogte wilt blijven kan zijn of haar emailadres achterlaten op www.centerOLM.net.

TIJDSTIP: 22 okt 2017
LOCATIE: Drongen, St.-Gerolfstraat 48
INFO: peter.vanlierde@gmail.com
ORGANISATOR: Centerolm